stap in het avontuur kom bij ons spelen

stap in het avontuur, kom bij ons spelen

De vier opvoedingsdoelen

Het Avontuur Kinderopvang volgt de vier pedagogische basisdoelen van de opvoeding van kinderen die door Prof. Riksen-Walraven opgesteld zijn:

 

  • Het bieden van emotionele veiligheid: Een veilige basis creëren, een ‘thuis’ waar kinderen zich kunnen ontspannen en zichzelf kunnen zijn. Door deze geborgenheid zal het kind zich goed kunnen ontwikkelen.
  • Het bieden van gelegenheid tot het ontwikkelen van persoonlijke competentie: Hiermee wordt gedoeld op het ontwikkelen van zelfstandigheid en zelfvertrouwen, flexibiliteit en creativiteit die kinderen in staat stellen om allerlei soorten problemen op de juiste manier aan te pakken en zich goed aan te passen aan veranderende omstandigheden.
  • Het bieden van gelegenheid tot ontwikkelen van sociale competentie: Hieronder valt een heel scala aan sociale vaardigheden, zoals het meeleven met andere kinderen, zich kunnen uiten, samen delen met andere kinderen, andere kinderen helpen, het opbouwen van vriendschap en het oplossen van conflicten met andere kinderen. Juist bij de kinderopvang kunnen we kinderen extra sociale ontwikkelingsmogelijkheden aanbieden.
  • Het meegeven van waarden en normen: Kinderen moeten de kans krijgen om waarden en normen te leren, de ‘cultuur’ eigen te maken van de samenleving waarvan zij deel uitmaken.

 

 

Locatie Eindhoven

Het Avontuur Kinderopvang
Sint Gerardusplein 24A
5644 NG Eindhoven
040-2127733
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactpersoon: Iris Tielemans
directeur

Locatie Waalre

Het Avontuur Kinderopvang Waalre
Raadhuisstraat 72
5582 JG Waalre
040-8200335
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Contactpersoon: Iris Tielemans
directeur